ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кабинетът “Петков” е същият като кабинета “Борисов”

Президентство служебно правителство Румен Радев Гълъб Донев

Президентът Румен Радев приветства първите действия и усилията на служебното правителство да осигури газовите доставки като коментира, че още от първия ден и преди да са предприети действия от този кабинет определени кръгове нагнетяват напрежение.

Президентът е категоричен, че служебното правителство не саботира газовата диверсификация и доизграждането на газовата връзка с Гърция. Радев отбеляза, че има документално изоставане в проекта, но увери, че въпреки тежкото наследство ще се направи всичко необходимо изоставането да се навакса.   

"Служебният кабинет се атакува още от първия му ден, преди да е обявил някакви намерения и действия. Сами разбирате, че определени посредници и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че може да им се отнеме възможността да печелят от кризата, която самите те предизвикаха".

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който е в Боровец, за да открие Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". 

"Домакинствата и бизнесът искат евтини и надеждни доставки на газ. Това е задача, която служебното правителство ще реши. Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко. Така беше и след кабинета "Борисов", който разхвърли едни тръби по полето и те ръждясваха с години. Така е и след кабинета "Петков", който има огромна несвършена работа. Въпреки тежкото наследство, аз ви уверявам, че служебното правителство ще свърши работата си, за да се навакса пропуснатото. Ще е тежко, но служебният кабинет ще положи всички усилия да завърши диверсификацията. Правителството трябва да се ръководи от своите действия в енергетиката така, че да може да осигури стабилност и надежност, които са задължителни за борбата с високите цени. В центъра на действията трябва да седят интересите на българския потребител и бизнес", категоричен бе президентът. 

"Разривът, който се коментира, не е между мен и социалистите. Има разрив между ръководството на БСП и левите хора. В никакъв случай няма реваншизъм от страна на служебното правителство. Аз съм дал пълна свобода на министрите да определят екипите си. Няма политическа чистка", коментира Румен Радев атаките от страна на БСП и твърденията, че служебното правителство обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст