ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

След изборите – тежка зима за България!

Парламент Мустафа Карадайъ

След изборите ще дойде тежка зима за България, прогнозира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Последното правителство направи грешни ходове в енергетиката и те принуждават служебния кабинет и следващия парламент още отсега да се търси изход. Турция е една от държавите, чрез която тези кризи могат да бъдат решени", каза той пред БТВ.

По думите му, сериозни въпроси като енергетиката могат да се разрушат с магическа пръчка, но не могат да се решат.

"Задължително е служебният кабинет да не прави грешки, които бяха допуснати от предишното правителство. В опит да извлече лични дивиденти, Кирил Петков и правителството, което оглавяваше, навредиха на България", настоя Карадайъ.

Според него на България е нужно ценностно хомогенно, евроатлантическо управление с два приоритета – продоволствена и енергийна сигурност и независимост.

"Коалицията е неизбежна, въпросът е каква?", попита Карадайъ.

Той разкри, че при посещението си в Турция с президента Реджеп Ердоган са говорили за актуалната политическа ситуация в България, както и за газовата криза.

Мустафа Карадайъ уточни, че и в момента през Турция тече газ към България, но въпросът е какво количество газ има страната ни като договорени доставки.

Движението на права и свободи събра Централния си съвет, за да обсъди подготовката и организацията на предсрочните избори на 2 октомври.

Форумът е закрит за медии. След приключването му ръководството на партията ще даде пресконференция.

ДПС от месеци настоява за предсрочни парламентарни избори и подготвя структурите си за провеждане на вота.

Преди дни Карадайъ се срещна в Истанбул с президента на Турция Реджеп Ердоган, като от пресцентъра на ДПС съобщиха, че теми на разговора са били предсрочните избори в България и отношенията между София и Анкара в контекста на енергетиката и природния газ.

Преди разпускането на 47-ото Народно събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова политическите сили да не превръщат политическия терен в бойно поле.

"Затова – час по-скоро на избори. Участниците  да имат такова поведение в предизборната кампания, че след изборите да възстановим нормалността и в политиката и в държавата и да решаваме проблемите на хората", заяви той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст