ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Изправи се.БГ” ще връчат студени радиатори на председателя на КЕВР

Мая Манолова

Мая Манолова и представители на гражданска платформа "Изправи се.БГ" ще връчат студени радиатори на председателя на регулатора утре, 09.08.2022, от 8:45 ч пред КЕВР.

От 9:00 ч Комисията е насрочила открито заседание за обсъждане искането на "Булгаргаз" за увеличение на цената на газа за август с 55% до 298лв/МВтч.

Припомняме, че от "Изправи се.БГ" предупредиха за предстоящото шоково поскъпване на газа още преди да стане ясно искането на газовата фирма и започнаха кампанията "Подари радиатор на властта" с акция пред "Булгаргаз". Тогава активистите предупредиха, че с толкова високи цени на газа и липсата на дългосрочни договори ни чака студена и скъпа зима и много радиатори ще бъдат изключени.

Преди заседанието на КЕВР, от 8:45 ч, Манолова и представители на "Изправи се.БГ" ще връчат радиатори на председателя на регулатора и ще коментират ситуацията с газа и действията на властта за справяне с кризата.
След заседанието на КЕВР за цената на газа от "Изправи се.БГ" ще участват в обществените обсъждания и за цената на водата в обл. Ямбол и Видин.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст