Намираме се в много тежка криза и трябва да положим усилия

Атанас Пеканов

"Не бяха приемани с добро темпо неща, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост", каза за БНТ служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

"Вместо 22 има приет само един закон. Следващият парламент ще трябва да започне с гласуването на тези текстове. Вече имах срещи с няколко министри, за да започнем работа по тях. Сред тях са Законът за обществените поръчки, законът за личния фалит и други", посочи Пеканов.

"При сформирането на НС ще положа усилия да убедя депутатите, че трябва да приемат тези текстове спешно. България до момента не е получила пари по плана. Предстои да бъде направено първото плащане", уточни вицепремиерът.

"Продължаваме с всички действия по европейските програми, ще работя и по темата "ОИСР" и влизането в Еврозоната, за да може догодина да сме напълно подготвени. България не трябва да остава в периферията на Европа", каза Пеканов.

Според него България не трябвало да остава в периферията на Европа, а да е във всички централни процеси и той лично щял да работи страната ни възможно най-бързо да влезе в еврозоната.

"Намираме се в много тежка криза и трябва да положим много усилия", завърши той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст