ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Основен приоритет на МВР ще бъде борбата с купения вот

Иван Демерджиев мин. на правосъдието

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев представи екипа си и приоритетите на силовото ведомство в рамките на мандата на служебния кабинет. Основен приоритет в работата на МВР ще бъде борбата с купения и корпоративен вот по време на организацията на изборите. Сред основните задачи ще бъде и борбата за пътна безопасност. Планира се да бъде въведен комплекс от мерки, да бъде разработена цялостна стратегия, която да доведе до резултати в кратки срокове, но и в дългосрочен план. "Отчитаме, че ситуацията е доста тежка. Изисква бързи, категорично, но и в същото време трайни мерки", каза министърът.

Ще бъдат проведени мероприятия, за да се въздейства на битовата престъпност. "Отчитаме слабости в превенцията. Вече сме издали съответните указания да се предприемат мерки и действия по места, които целят констатирането на такива тлеещи конфликти и вземането на превантивни мерки те да не ескалират", посочи Демерджиев. И обяви, че ще се проведат акции по установяване и изземване на незаконно придобито и държано през годините оръжие.

Министърът обеща от силовото ведомство да бъдат безкомпромисни в борбата с контрабандата, с ДДС измамите, както и с разпространението на наркотични вещества. Особен акцент ще бъде поставен върху хората, разпространяващи наркотици в училищата или близо до тях.

Вътрешният министър подчерта, че екипът му се е запознал със ситуацията в МВР, установени били и проблемите, които пречат на служителите успешно да изпълняват функциите си. "Ще бъдем изключително взискателни към работата на тези служители и безкомпромисни по отношение на всякакъв род закононарушения, допуснати от тях", категоричен е той.

Причината държавата и държавността да се върне на ГКПП "Капитан Андреево" са действията на полицията, отбеляза Демерджиев и благодари на зам.-министър Венцислав  Катинов, изиграл по думите му, съществена роля, както и на всички служители, ангажирани с казуса. "Направихме необходимото, което се изисква от МВР. Оттук нататък държавата, в лицето на няколко министерства, се е ангажирала да подпомогне този процес с юридическа помощ", допълни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст