ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Премиерът Гълъб Донев назначи трима зам.вътрешни министри

мвр

Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев за заместник-министри на вътрешните работи са назначени Моника Димитрова-Бийчър, Емил Ганчев и Венцислав Катинов, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

 

Моника Димитрова-Бийчър

притежава магистърска степен по специалностите „Право“ и „Международни отношения“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя е била част от екипа, който създава Агенцията по обществени поръчки през 2004 г., участвала е в процеса по договаряне на техническата рамка по Инструмента „Шенген“. Била е ръководител на управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет“ към Министерството на финансите в периода 2011 – 2016 г. и директор на дирекцията. Димитрова-Бийчър е била служебен заместник-министър на финансите от май до декември 2021 г. 

 

Емил Ганчев

е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 г., както и в периода май 2021 – декември 2021 г. От май 2017 г. до началото на 2020 г. е бил заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор. От юни 2020 г. до май 2021 г. е бил служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност „Право“. 

 

Венцислав Катинов

е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 г., както и в периода май 2021 – декември 2021 г.  От 2014 г. е бил директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Има висше икономическо образование, завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“ в гр. Свищов.

От длъжността заместник-министър на вътрешните работи са освободени Таня Петровa, Стоян Темелакиев и Ангел Симеонов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст