Прокуратурата разследва полицейско насилие в Козлодуй

бухалка

Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, се самосезира по информация в медии, отнасяща се за пострадал 22-годишен мъж. Твърди се, че той бил подложен на полицейско насилие през нощта на 05.08.2022 г. в центъра на Козлодуй.

Наблюдаващият прокурор е образувал преписка за изясняване в пълнота на факти и обстоятелства, свързани с инцидента и е възложил на ОД на МВР – Враца извършване на проверка. Предстои снемане на сведения от присъствали на местопроизшествието и от полицейските служители. Следва да се изискат и да се приобщят документи, в т.ч. медицински, както и да се установи наличието и продължителността на твърдените действия по упражнена физическа сила и помощни средства.

Междувременно прокуратурата е уведомена за образувано в РУ на МВР – Козлодуй досъдебно производство срещу пострадалия Л.К.(22 г.) за извършено престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК. Посочва се, че около 2.20 часа на 06.08.2022 г. той противозаконно пречел на орган на властта да изпълни задълженията си.

Пред заведение на ул. „Христо Ботев“ в Козлодуй той отказал да предостави документ за самоличност, да му бъде извършена проверка и направил неколкократни опити да напусне мястото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст