Роми с брадви и вили атакуват фамилия в Лом

роми

Група роми са нападнали с брадви и вили семейство в Лом, сигналът за инцидента е подаден към 1 часа след полунощ на спешен телефон 112, съобщиха от полицията. Веднага след съобщението на адреса пристигнали екипи на полицията и спешни медици.

На място униформените установили, че в основата на конфликта, който прераснал в побой, е стара вражда. По неофициална информация всичко започнало в събота вечерта, в дискотеката в Лом. Двама братя от кв. „Младеново“ се спречкали с група роми, живеещи в района на стадиона. Скандалът прераснал в бой.

В понеделник (8 август) разправията продължила. Братята отново се срещнали с противниците си, разменили обиди и шамари. След това група роми от около 10 души, натоварени в две коли се изсипали пред дома на братята в „Младеново“. Те били въоръжени с брадви, кирки и вили, с които нападнали родителите на момчетата и техния дядо.

Пострадали са четирима, транспортирани са в болниците в Лом и Монтана, където са настанени за лечение. Един от тях е с изваден далак, а друг със счупени ребра и наранявания в областта на шията, като към момента няма информация за състоянието на останалите хоспитализирани.

По данни на полицията сред участниците в боя има лица, които са криминално проявени – осъждани са за кражби и наркотични вещества.

По случая вече работи районното управление в Лом и ще бъде образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст