Ще правим активен маркетинг за възстановяване на немския пазар

туристи

Предприемането на активни маркетингови действия, свързани с организирането на експедиентски и журналистически турове, с помощта на които да се засили присъствието на България на един от водещите за нас пазари – пазар Германия. Това обсъдиха служебният министър на туризма д-р Илин Димитров и туристическото аташе на България в Германия Тихомир Патарински, както и актуалната ситуация и представянето на дестинация България на немския пазар.

Постигнато е принципно съгласие група от 40 представители на германската асоциация на туроператорите да посетят България заедно с експедиенти и представители на най-влиятелното туристическо издание fvw, за да се промотира ударно дестинация България.

През есента се планира у нас да бъдат поканени журналисти и инфлуенсъри, които да участват в отразяване на събития, свързани с медицински и СПА туризъм. Те трябва да представят готовността на страната ни за участие в здравни програми, културен и исторически туризъм, както и да се засили дейността за подготовка на успешен летен сезон през следващата година.

Тихомир Патарински е новото аташе по туризъм на България в столицата на Германия – Берлин, който е част от дипломатическия състав на Посолството на България и дейността му се координира и управлява съвместно с Министерството на туризма. 

Немският туристически пазар е сред приоритетните за България, като годишно страната ни се посещава от над 900 хил. германци. С над 2.7 млн. реализирани нощувки през 2019 година пазар Германия се на първо място по този показател, а за миналата година с близо 1 млн. нощувки е на второ място след Румъния.

Сред основните задачи на представителя в Германия е да извършва мониторинг на немския туристически пазар чрез събиране и анализиране на информация за тенденциите в неговото развитие и поведението на конкурентните на страната ни дестинации спрямо него. Събраната информация ще бъде предоставяна на всички заинтересовани страни – браншови организации, административните структури по места и туристически компании, които работят на немския пазар.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст