ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бачийски от ПП се усъмни в честността на изборите в РИК-Бургас

бачийски

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски алармира, че в ръководството на РИК-Бургас няма нито един представител на първата политическа сила в България.

В специална декларация Бачийски обяснява, че в ръководството на Комисията, от която зависи честното провеждане на извънредните парламентарни избори в Бургаски многомандатен регион, няма нито един представител на първата политическа сила от последния вот на гражданите през ноември 2021 година.

Кандидатурите на „Продължаваме Промяната“ са напълно игнорирани, посочва Бачийски и подчертава, че с решението на Централната избирателна комисия ключовата фигура в Районната избирателна комисия в Бургас е предоставена на ПП ГЕРБ – партията, настоявала до преди месец за връщането на хартиените бюлетини.

Заместник-председателите са избрани от ИТН и БСП, секретарят на Комисията – от ДПС. За „Продължаваме Промяната“ са предвидени само места за редови членове в изборната администрация.

Според Бачийски случилото се е доказателство,колко много се страхуват ГЕРБ и ДПС от изборните резултати. За него това е сигнал, че те ще се опитат с всички средства да си осигурят предимство.

"Подреждането на състава на РИК-Бургас е безпрецедентна подмяна на вота на избирателите, тъй като гласовете за първата партия в страната и в региона от последните избори не са били зачетени и просто са изхвърлени в коша“, коментира Константин Бачийски от името на „Продължаваме Промяната“.

Той припомня, че през ноември 2021 г. листата с кандидати за народни представители на „Продължаваме Промяната“, водена от него, е победила ГЕРБ в Бургас и в Бургаска област.

Бачийски е убеден, че с решението си вчера – на 12 август, ЦИК демонстрира явно незачитане на избора на десетки хиляди граждани от региона. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст