ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Газпром” доставя допълнителни количества газ за Унгария

Петер Сиярто

Руският газов монополист "Газпром" започна да доставя допълнителни количества газ за Унгария. Това трябва да реши проблемите с енергийните доставки на страната през зимата.

Унгарският външен министър Петер Сиярто подчертава, цитиран от Bloomberg, че от 12 август "Газпром" е увеличил доставките с 2.6 милиона кубически метра на ден, като се очаква тези количества да бъдат запазени в този обем до края на август.

За доставка на газ Русия използва "Турски поток", който минава през Балканите.

Сиярто уточнява, че се водят преговори и за осигуряване на допълнителни доставки за септември. Унгария се стреми да закупи 700 милиона кубични метра допълнителен природен газ над обемите, посочени в дългосрочния й договор с "Газпром", за да увеличи запасите си от синьо гориво. Той не очаква да има проблеми, още повече че от май "Газпром" изгаря непродадени количества природен газ в контролиран огън близо до компресорната станция "Портовая" и едноименния LNG терминал.

Унгарският външен министър Петер Сиярто често е застъпвал позицията, че Будапеща е срещу проекта на Европейския съюз за понижаване на потреблението на газ, защото това е "неефикасно, неприложимо и нездравословно".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст