ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Днес ще стане ясно дали ПП и ДБ ще се явят заедно на изборите

Подаване на документи в ЦИК Продължаваме промяната

"Със сигурност ще работим заедно с "Демократична България". Дали под формата на предизборна, или на следизборна коалиция – това е въпрос на тактика кой вариант ще ни донесе най-много мандати в 48-ото Народно събрание." Това заяви Никола Минчев от "Продължаваме промяната" след регистрацията на формацията в ЦИК за участие в предсрочния вот на 2 октомври. "Днес ще получим резултатите от дълбочинната социология, която сме поръчали, за да видим наистина кой е по-добрият вариант за събиране на повече избиратели", уточни Минчев. И допълни, че от ПП са се регистрирали с "Волт" и "Средноевропейска класа" като мандатоносители, тъй като все още не е приключила процедурата по регистрация на ПП като партия. "Ако приключи до дни, ще бъде добавена към коалицията", каза бившият депутат.

"С "Демократична България" и с БСП работихме много добре. Целим се в този формат да имаме мнозинство в бъдещия парламент", изтъкна Никола Минчев.

"Продължаваме промяната" внесе 5550 подписа в ЦИК. По-рано днес се регистрирах ДБ и БСП. Надежда Йорданова от ДБ заяви, че желанието на обединението за общо явяване на изборите с ПП е ясно заявено. По думите ѝ на "ход са колегите от ПП". И я обясни, че по хронограма до 27 август е възможно регистрираните субекти за изборите да направят нова конфигурация, да се обединят за общо явяване. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст