ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ВМРО ще се явят сами на изборите, целят се към управлението

Подаване на документи за изборите в ЦИк ВМРО

"Отиваме на избори с платформата на ВМРО, основана на защита на българския интерес, който беше предаден от коалицията "Анти Македония". Това каза съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки, след като от партията се регистрираха в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Съпредседателите на ВМРО – Александър Сиди, Ангел Джамбазки и Искрен Веселинов, внесоха повече от 4000 подписа. Амбицията на патриотите е да бъдат участници в управлението на държавата.

Организационният съвет на партията е взел решение в събота за самостоятелно явяване на предстоящия вот. "Когато ВМРО отново управлява, интересите ни по темата "Македония" ще бъдат защитени", каза Джамбазки. По думите му т. нар. гражданско вето ще бъде възстановено в пълната му сила, тъй като "коалицията "Анти Македония" "клекнала" и предала българския интерес, без да има нужда – събитията в Скопие го показвали.

Съпредседателят на ВМРО посочи нуждата от разговор за доходите на българските граждани и за цените, които по думите му съсипват бюджетите на дребните и средните предприемачи и на обществото като цяло. Важно е и да има разговор за това как трябва да се промени конституционният модел в държавата, за да се избегнат такива ситуации с много чести избори, смята той. 

Джамбазки е на мнение, че патриотично обединение трябва да има. И добави, че това обединение не се е провалило, разговорите продължават и може би не на тези, но на следващи избори би могло да бъде създадено.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст