ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дончев: ПП не изглеждат като потенциален партньор на ГЕРБ

Томислав Дончев

"Продължаваме промяната" не изглеждат като потенциален партньор към момента. Това каза пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Към момента "Продължаваме промяната" не изглежда да е потенциален партньор, включително и начинът, по който се държат, включително и абсолютната им немощ реално да управляват каквато и да е държавна система. Ако в поведението им забележим еволюция, подобряване и малко по-адекватна и отговорна политическа реторика, това може да се промени", заяви Томислав Дончев.  

Той добави, че с "Демократична България" нямат значими различия от гледна точка на принципи, цели и ориентация.

"Колкото и да е трудно, ако стигнем до такава ситуация, трябва да се водят разговори с тях", отбеляза Дончев.

Според него коалиция с ДПС няма да бъде приета от симпатизантите на ГЕРБ, а с БСП имат решение на конгреса, че коалиция не е възможна. 

"Винаги досега, когато сме избирали партньори, сме избирали "за" – какво можем да направим "за" – да овладеем кризите в държавата, да стабилизираме енергетиката, да овладеем цените на енергийните ресурси, да модернизираме инфраструктурата и т.н.", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Сигурно е, че в коалиция "против" няма да участваме, допълни той.

"Ние умеем да дресираме, да възпитаваме емоциите си. Всякакви емоционални изблици, които са съществували между политическите лидери преди и по време на управлението, не са ни пречили да формираме стабилни управления", отбеляза Дончев. 

По думите му модел "ГЕРБ-ДПС" не съществува.

"Ние никога не сме управлявали с ДПС", каза Дончев и добави, че ако става въпрос за модел ГЕРБ – то той е свързан с модернизацията на страната.

В коментар на отношенията между ГЕРБ и президента Румен Радев Дончев заяви, че исторически отношенията им са много сложни. "Разменяли сме си взаимни упреци и резки думи с президента, което не е най-доброто в политиката. Ние критикуваме, когато има повод и причина. Не се водим от максимата – този ни е политически опонент и трябва да го мразим", обясни той. Според него последните месеци президентът не им е давал повод за критики.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст