ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бизнес имотите носят добри приходи

бюджет

Нетните приходи на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ за шестмесечието от продажбата на апартаменти и на услуги е 5.24 млн. лева. В същото време разходите за дейността са намалени и са на стойност 3.67 млн. лв. при 6.03 млн. лева година по-рано.

Висок ръст се отчита при похарчените средства за външни услуги. Така е формиран положителен нетен финансов резултат в размер на 1.57 млн. лв. при отчетена загуба от 839 хил. лева през 2021-а.

В момента институционални инвеститори държат 32.83% от капитала на дружеството, а останалите книжа са собственост на индивидуални акционери.

„ФеърПлей Пропъртис” инвестира в закупуването на недвижими имоти, след което възлага изпълнението на строителни проекти до въвеждане в експлоатация на новопостроените сгради. Занимава се и с професионалното им управление след това.

За последващо диверсифициране на портфейла си дружеството предвижда инвестиции в индустриални и логистични площи.

Основните активи на "ФеърПлей Пропъртис" са в сегмента на бизнес имотите. Всички се отдават под наем обикновено за период от 1 година. В портфейла му са и жилищни имоти – ваканционни апартаменти във в.с.“Санта, Марина“, в.к. „Марина Хил“ – град Черноморец и в.к. „Св. Иван Рилски“.

Последният сегмент са земи за развитие – има проекти в Сандански, София, Сапарева баня, Созопол и к.к. Паничище.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст