ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

СДС против в централата им да настанят прокурорите на Кьовеши

Румен Христов

От СДС нарекоха "политическа атака" намерението на служебния правосъден министър Крум Зарков да предостави на европейските делегирани прокурори сградата на ул. "Г. С. Раковски" 134 в София, където години наред се помещава централата на синята партия. От СДС дадоха специален брифинг по този повод. А председателят на партията Румен Христов приветства журналистите в "храма на демокрацията".

Христов посочи, че сградата се нуждае от основен ремонт. Били водени разговори с Кирил Петков, докато бил премиер, както и с областните управители да се намерят наематели, с които да е възможно СДС да съжителства, като вземе под наем един етаж. "Сградата е символ на промените и на Прехода. Виждаме заговор за политическо отмъщение", каза председателят на партията. И попита дали Зарков започва предизборната си кампания за председател на БСП с "пиар на гърба на СДС". И как ще настани европейските прокурори в сграда, която се нуждае от ремонт и е опасна за обитаване. Също така няма ли други сгради, които да се предложат на европрокуратурата. От СДС все пак изтъкнаха, че подкрепят работата на европейските делегирани прокурори. 

От партията на Христов обясниха, че в последните около шест години са се появили множество проблеми със сградата. Парното е спукано, дограмата е от 1968 г., половината от прозорците не се затварят, фасадата се руши. През годините от формацията искали да направят ремонт за сметка на наема, който плащат, но областната управа не е могла да вземе решение.

Имуществото на партията било събрано и било в насипно състояние в коридорите. За обществена поръчка и извършване на капитален ремонт обаче ще са необходими около три години. "Нашето желание е да се изнесем временно оттук, да се направи ремонт, и да имаме един етаж, за който да плащаме наем", уточни главния секретар на Демократичните сили.

Преди началото на пресконференцията представители на СДС издигнаха плакати пред сградата с надписи: "Долу ръцете от СДС" и "ДС гони СДС".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст