ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Военният министър забрани алкохола и дрогата в работно време

Димитър Стоянов

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов забрани на военните да пият алкохол и да употребяват наркотици в работно време. На сайта на ведомството бе публикувана изрична заповед. Забраната важи за "военнослужещите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, включително по време на занятия, тренировки, учения, мисии и операции".

Забранява се и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения за продажба на продукти и напитки на територията на военните формирования и в административните сгради в управление на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

Военнослужещите, явили се на работа пияни или под въздействието на наркотици, ще бъдат уволнявани. Също така се забранява и управлението на пътни превозни средства от военнослужещите в служебно и извън служебно време след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Нарушителите на тази точка също ги чака уволнение. 

Контролът върху изпълнението на заповедта министърът възлага на съответните командири/началници/ръководители, а за Министерството на отбраната – на началника на отбраната.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст