ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Митрофанова: За газ от “Газпром” се плаща само в рубли

Елеонора Митрофанова

За газ от "Газпром" може да се плаща само в рубли. Това заяви посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова в отговор на въпрос на bTV. Ден след официалните чествания на Шипченската епопея тя се качи на Шипка, за да положи венец в памет на загиналите в Руско-турската освободителна война. Според Митрофанова в дългосрочен план българо-руските взаимоотношения ще се подобрят. Тя се оплака, че след изгонването на 70-те руски дипломати от страната ни посолството функционира със затруднения. 

"Смятам, че при политическа роля от страна на България проблеми няма да има. За да се възстановят доставките на газ, нов договор не е нужен, защото действащият договор е до края на декември тази година. Пропуснатите месеци, когато нямаше доставки, също може би подлежат на преговори. Всичко зависи от вас", каза тя. Запитана какви са възможностите да не плащаме за синьото гориво от "Газпром" в рубли, категорично заяви, че такива няма.

Заедно с руския посланик до Паметника на свободата се качиха и от българския мото клуб "Нощни вълци". Митрофанова се обърна към участниците в похода с приветственото слово. От посолството благодарят на националния музей "Шипка-Бузлуджа", който провел за тях познавателна екскурзия. Част от пътуването до историческия връх беше и посещението на храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка, от освещението на който тази година навършват 120 години.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст