ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Още четири кораба със зърно са отплавали от Украйна

кораб зърно износ

Още четири кораба са напуснали украинските пристанища в рамките на споразумението за износ на зърно, подписано в Истанбул на 22 юли, съобщи днес турското министерство на отбраната, цитирано от Анадолската агенция. Два кораба са отплавали от украинското пристанище Черноморск, а другите – от пристанищата Одеса и Южни, съобщи министерството в Туитър. Според информацията един кораб, идващ от Украйна, и пет други, отиващи за Украйна, също ще бъдат инспектирани в северната част на Истанбул.

Миналия месец Турция, ООН, Русия и Украйна подписаха споразумение за възобновяване на износа на зърно от украинските черноморски пристанища Южни, Черноморск и Одеса, който беше спрян поради инвазията на Русия в Украйна. В Истанбул беше създаден съвместен координационен център с участието на служители от трите държави и ООН, който да контролира доставките.

Турският министърът на отбраната Хулуси Акар заяви в събота, че след сключването на споразумението са отплавали 51 кораба, като 27 от тях са тръгнали от Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст