ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кирил Петков съди Бойко Борисов за 500 хил. лева заради клевета

Кирил Петков след визитата в САЩ

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков заведе дело за клевета срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Този човек вече е осъждан за клевета, доказан лъжец. Омръзна ми да слушам всичките му лъжи за посредници, комисионни и всякакви клевети, които изрича. Делото е за половин милион. Ще стигнем до края на делото, за да бъде осъден", подчерта Петков.

Жалбата е заведена заради твърденията на Борисов за газовите доставки, договорени от правителството на Петков. Председателят на ГЕРБ твърди, че докато от ПП били на власт, са взимали комисионни от посредници при доставките на синьото гориво. "Този тип лъжи няма да бъдат допускани оттук нататък", изтъкна Петков и поясни, че "има безспорни факти, събрани от МВР". "Ние ще довършим работата по събирането на тези факти в изпълнителната власт и се надяваме, че той (Борисов – бел. ред.) ще отиде в затвора", посочи още лидерът на ПП. По думите му има доказателства и свидетели, че председателят на ГЕРБ е взимал "огромни суми през финансовия министър". 

По-рано днес в централата на ГЕРБ Борисов каза, че решението за ареста му е взето "по време на оргии с пици на кристали". "Това за пиците, което чух, за мен звучеше като фантазии на един стар човек, който има реални проблеми", коментира Петков. По думите му арестът на Борисов "е само първата стъпка". "Докато не си оправим правосъдието, няма да можем да си довършим работата. Но нашата идея след 2 октомври е точно това", допълни той.

Съпредседателят на ПП отговори на обвиненията на ГЕРБ, че договорената от кабинета "Петков" цена за доставка на газ била 110 евро, вместо 89 евро. По думите на Петков договорената от правителството му цена е била "под 30 долара на европейския пазар". "Това означава, че каквато е пазарната цена на европейския пазар – това е TTF. Минус 30 долара беше цената, която ние договорихме за седемте танкера", обясни експремиерът.

Петков съобщи и целите на ПП след изборите: "Ние успяхме да вдигнем пенсиите и да дадем безплатни детски градини. Задачата ни след 2 октомври е да продължим да вдигаме минималната работна заплата. Искаме да я направим на 50% от средната работна заплата. Да довършим работата по Антикорупционната комисия, защото това е другото, с което този тип мутренски похвати могат да бъдат борени."

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст