ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вдигат тока във Великобритания с 80% от октомври

Офджем Ofgem

Цената на енергията за потребителите във Великобритания ще се повиши с 80,06 процента от октомври. Това обяви днес държавният регулатор на пазара на газ и електроенергия "Офджем", цитиран от Ройтерс. 

С повишението средната годишна сметка на домакинствата за енергия ще скочи от 1971 британски лири до 3549 британски лири (4205,54 евро).  

Повишаването на лимита ще засегне около 24 милиона домакинства в Англия, Шотландия и Уелс и ще остане в сила до 31 декември, когато отново ще бъде преразгледан. 

Ръководителят на "Офджем" Джонатан Бриърли предупреди за затрудненията, които цените на енергията ще причинят тази зима, и призова следващия премиер на страната и новия кабинет "да осигурят допълнителни и спешни мерки в отговор  на продължаващата повишаване на цените на енергията", допълва ДПА. 

Регулаторът посочи, че решението отразява продължаващото поскъпване на природния газ на едро в световен мащаб, което започна с отварянето на икономиките след пандемията от Ковид-19 и бе тласнато до рекордни равнища от постепенното намаляване на руските газово доставки за Европа.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст