ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Стартъп в областта на медицинските технологии се цели към 500 000 евро за инвестиции

PD Neurotechnology Ltd е високотехнологична компания за медицински устройства

PD Neurotechnology, стартъп в областта на медицинските технологии за пациенти, страдащи от Болестта на Паркинсон, второто най-често срещано неврологично заболяване в света, се цели към 500 000 евро в инвестиции в рунда на финансиране чрез SeedBlink, европейската платформа за съвместно инвестиране в технологични стартъпи.

Кръгът от Серия А на стойност 5 000 000 евро се ръководи от CIC Capital Partners, а съвместната инвестиция на CIC Capital Partners и BigPi е на стойност 4 500 000 евро. Предварителната оценка на PD Neurotechnology е в размер на 30 000 000 евро. 

Средствата, набрани в този инвестиционен кръг, ще бъдат използвани за производствени цели, клинични изследвания и за стимулиране на развитието на бизнеса на нови пазари.

PD Neurotechnology предоставя на хората с Болестта на Паркинсон и други двигателни нарушения достъпни,

лесни за използване медицински носими устройства и усъвършенстван софтуер с изкуствен интелект за наблюдение и лечение,

които могат да се прилагат у дома или в неклинични условия. Екипът на стартиращата компания включва 40 специалисти в областта на биомедицинските устройства, неврологията, здравеопазването, логистиката, изкуствения интелект и Болестта на Паркинсон. Той разполага и с консултативен съвет от световна класа, съставен от водещи невролози и специалисти по Болестта на Паркинсон.

Първият продукт на PD Neurotechnology – PDMonitor, е медицинско устройство с маркировка CE клас IIa, състоящо се от устройства за наблюдение/носими устройства, които улавят и показват необработени данни за движението на предварително определени места на тялото. Smart Box обработва данните за движението и извлича симптомите на PD, а PD Monitor Cloud обединява симптомите и данните от мобилното приложение в мощна база данни, като по този начин прави следенето на пациентите по-ефективно. Physician tool е мощен инструмент за контрол на заболяването и електронно досие на пациента, който помага на лекуващия лекар да получи достъп до данните, подпомагайки определянето на стадия на развитие на заболяването и оптимизирането на лечението. 

„Много се гордеем с нашия мултисензорен подход и архитектурата на системата, които осигуряват непрекъснато наблюдение на симптомите на Болестта на Паркинсон по лесен за ползване начин, позволяващ бърза реакция и оптимизиране на лечението. Нашата цел винаги е била да разработваме иновативни и неинвазивни решения, които да помагат на пациентите да се чувстват по-сигурни и да създават близки и ефективни взаимоотношения с лекуващия си лекар", казва Никос Мосхос, основател и бизнес директор на PD Neurotechnology. "Плановете ни за бъдещето са значителни, постоянно търсим нови източници за развитие и винаги се стремим да разнообразяваме и подобряваме решенията, които предлагаме“, допълва той.

Според Йонут Патрахау, управляващ директор и корпоративно развитие в SeedBlink,

е важно да се подкрепят иноваторите в областта на медицинските технологии,

тъй като те не само влияят на икономиката, но и подобряват живота на хората. "Трябва да подсилим тяхната способност да предлагат ефективни решения. Смислените иновации правят нашите инвестиции още по-значими. Ние сме въодушевени от продуктите на PD Neurotechnology и искаме да подкрепим техното развитие“, коментира той.

PD Neurotechnologyе гръцка компания за дигитално здравеопазване, основана в Лондон през 2015 г. от проф. Димитрис Фотиадис – технически директор, проф. Спиридон Коницотис – медицински директор, доктор на медицинските науки, Никос Мосхос – бизнес директор, и Тасос Манос – член на борда. Тя се фокусира върху научноизследователската дейност, разработването, производството, дистрибуцията, продажбите и маркетинга на системи и услуги, които включват, но не се ограничават до, медицински устройства, сензори и софтуер за наблюдение, диагностика и лечение на пациенти, страдащи от Болестта на Паркинсон и други двигателни нарушения. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст