ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

30-то изложение “Селското стопанство и всичко за него” започва в Добрич

трактор

Заместник-министърът на земеделието Георги Събев ще се включи в откриването на 30-то международно изложение "Селското стопанство и всичко за него", което се организира от "Добрички панаир" АД, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието. Това ще стане от 10:00 часа в спортен комплекс "Простор" в Добрич. Изложението ще продължи до 3 септември.

В рамките на форума заместник-министърът ще вземе участие и в конференция "Земеделски практики в полза на климата и околната среда". Тя ще се проведе в зала "Добротица" на комплекса и е с начален час 10:30 ч.

Близо 50 фирми от страната и чужбина са потвърдили своето участие в изложението "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич, уточниха организаторите на форума. По традиция изложението събира земеделски производители и търговци, които традиционно предлага едрогабаритна и малогабаритна селскостопанска техника, машини и съоръжения за животновъдството, земеделски инвентар, семена и препарати за растителна защита, автомобили.

За първи път в предстоящото издание на форума италианска фирма ще представи селскостопанска техника и оборудване. Сред новите участници са компании, които предлагат голяма гама дискове и лапи за прикачен инвентар на марката "Щатарк". Фирма за агробиотехнологии ще изложи иновативни био торове. Украинска компания ще демонстрира заваръчни машини. Земеделските стопани ще могат да се сдобият и с полиуретанови ботуши на фирма от Белгия.

Според организаторите на изложението засилен е интересът и към автомобилния сектор, като на предстоящото издание на "Селското стопанство и всичко за него" ще бъдат представени автомобилните марки "Бравус" (BRAVUS) от Германия, "Ссан Йон" (Ssang Yong) от Корея и други.

В съпътстващата програма ще има семинар по биоземеделие – за прилагане на безоранната технология.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст