ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Близо 100 къщи в потопените карловски села може да бъдат съборени

пострадали къщи

96 къщи в селата Богдан, Каравелово и Слатина ще бъдат обследвани от инженер-конструктор поетапно в близките дни. Ще бъдат изготвени заключения дали обследваните домове подлежат на ремонт, или трябва да бъдат разрушени. За извършената дейност ще бъдат съставени протоколи, които ще се предоставят на собствениците на имотите. Ако, според експертите, постройката не може да бъде ремонтирана, Общината ще съдейства за уреждане на документите и физическото й премахване. На собствениците, чиито домове са годни за живеене, ще бъдат отпуснати базови строителни материали за извършване на ремонтите. Това съобщи Радио Пловдив.

От днес започна изплащането на еднократната социална помощ в размер на 375 лв. от Агенцията за социално подпомагане. Парите са преведени по банков път или в съответните пощенски клонове, откъдето пострадалите могат да ги получат. От Агенцията припомнят, че хората, които са пострадали, но не са подали заявления за помощ, все още могат да го направят – по пощата, на електронна поща или лично.

Продължава работата по възстановяване на водоснабдяването в засегнатите от наводнението села. Водоснабдяването в с. Слатина е възстановено. Работата на ВиК екипите е затруднена от честите аварии в оцелялата водопроводна мрежа. По тази причина в някои части на с. Каравелово водата беше спряна отново, след като в края на миналата седмица водоподаването бе възстановено. 

Водата в община Карлово продължава да не е годна за пиене и готвене вследствие на бедствието, но данните са, че показателите й постепенно се подобряват. Очаква се становище на РЗИ – Пловдив кога и в кои селища ще отпадне забраната за ползването й за друго, освен за битови нужди.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст