ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Инвестбанк” АД ще организира поредица от изложби на един от финалистите от конкурса MOST

„Инвестбанк” АД

„Инвестбанк“ АД подкрепи галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 в петото издание на конкурса за съвременно българско изкуство MOST. До финал достигнаха шестима творци, като единият от тях – Светлана Якова, бе избрана за финалист oт финансовата институция. В продължение на мисията си да подпомага културни инициативи, насочени към млади таланти, банката ще организира поредица от самостоятелни изложби на Светлана Якова в хотелите „Дунав Плаза“ в Русе (в периода 20-30 октомври) и „Феста Уинтър Палас“ в Боровец (до края на годината), част от луксозната верига Феста хотели.       

На 21 септември във Vivacom Art Hall Oborishte 5 бе открита изложба на финалистите в конкурса, който се проведе в периода от 12 юли до 1 септември 2022 г. Проектът насърчава новаторството в изкуството и помага на млади български артисти от страната и чужбина да покажат творчеството си и да получат професионална реализация на локално и международно ниво. Тази година конкурсът предизвика огромен интерес и над 200 млади български художници изпратиха творбите си за участие. Кандидатури на художници, желаещи да се включат, продължаваха да пристигат дори след края на обявения срок. Очаква се инициативата да се проведе отново и следващата година. В изложбата, която ще бъде отворена за посетители в галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 до 15 октомври, освен творбите на Светлана Якова, ще видите и произведения на останалите финалисти – Сашо Виолетов, Артистичното дуо YO/KO+INA, Надя Пеовска, Стефана Петрова, Петър Чиновски, които бяха избрани от екипа на галерията. Входът е свободен. Всички творби на младите таланти могат да бъдат закупени в галерията.

Това не е първият проект в помощ на българското изкуство, осъществяван със съдействието на „Инвестбанк” АД. Като част от мисията си да подкрепя духовните и културни ценности, преди време банката реализира първите у нас „Пейки на знанието“ в университетите „Климент Охридски“ и УНСС, а в началото на август подкрепи юбилейното 10-то издание на международния фолклорен фестивал „Фолклорен извор“, който се проведе в с. Царевец, община Свищов. Финансовата институция застана и зад конкурса за чиста и прозрачна журналистика „Web report”, а заявката е „Инвестбанк“ АД и за в бъдеще да продължи да подкрепя подобни обществено значими инициативи и проекти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст