ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Крайно време е публичните средства да спрат да отиват в чекмеджета

Венеция Нецова - Ангова

Нашата основна цел е борбата с корупцията. След две седмици ще имаме възможност да направим избор между старото и новото. 

Това каза в предаването "Денят на живо" кандидатът за депутат от "Продължаваме промяната" Венеция Ангова. 

"За мен политиката не е самоцел. Аз виждам призвание в тази си работа. Това призвание е да канализираме публичните средства и те да не отиват в чекмеджета, а при хората. Влязох в политиката, защото си казах – сега или никога. Доходите на хората трябва да се увличат. Сега живеем в непрекъснати шокове, защото старата политика не е предвиждала буфери за закупуването на евтина енергия, диверсификация на енергийните доставки. Предвиждаме и увеличение на минималната работна заплата. Това увеличение ще е свързано с формула. Щом икономиката расте, ще е расте и минималната заплата и това няма да зависи от решението на правителството. Предвидили сме и да няма данъчни промени. Това ще даде една сигурност и възможност за прогнозируемост на бизнеса", каза тя.   

"За ПП не е водещо сляпото следване на идеологии, а решаването на проблемите на хората. Ние сме по-скоро в центъра и търсим как да обединим идеите си с тези на ДБ на БСП. Коалиция с ГЕРБ е невъзможна. Няма как да се коалираме с партия, която е символ на корупцията. Ние ще търсим коалиция само с партии, които са извели борбата с корупцията на челно място. Имаме принципи и няма да ги нарушим", категорична бе Ангова.

"Не мога да коментирам темата за актуализацията на бюджета от следващия парламент. Слушам представители на служебното правителство, които напомнят много на правителствата на ГЕРБ. При предишните управление се залагаха много големи дефицити, за да останат после излишъци, които да се харчат непрозрачно в края на годината. Миналата година ние направихме нещо, което никой друг не беше правил. Ако в края на годината има излишък в бюджета, този излишък да се харчи с решение на парламента, а не както беше досега с постановления на Министерски съвет", завърши Венеция Ангова. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст