ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Заради по-високите цени ПП изгубили 167 000 избиратели

Кирил Петков

До нас дойдоха сигнали, че от ГЕРБ и ДПС са купували гласове по време на изборите. За ПП никога няма да чуете, че си служи с инструмент на корупция.

Това обяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков в ефира на bTV.

Той обясни загубените 167 000 избиратели, гласували на предишните избори за ПП, с по-високите цени. „Осъзнахме, че на много семейства животът им е станал по-труден заради инфлацията, която заля Европа, както и заради газа. Не вярвам, че тези неща са дело на нашето правителство“ – добави Петков, изразявайки категоричната позиция, че един политик не може да бъде разочарован от избирателите си.

По отношение на грешките на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков изброи коалирането с „Има такъв народ“, наричайки партията „Троянски кон“. Оправда се, че в тежки времена трябва да имаш коалиция, на която можеш да разчиташ. Като втора грешка посочи предоставянето на отговорност на всяка една партия в коалицията върху различно министерство. Така контролът се губи, а в същото време само мандатоносителят носи цялата отговорност, уточни Петков.

Като силни прояви Петков открои факта, че от ПП не си затворили едното око заради корупцията и така не допуснали да излъжат избирателите си само и само за да има стабилност. Не допуснали задкулисни сделки.

След това съпредседателят на ПП обясни, че, независимо дали са опозиция или не, за решения, които смятат, че са правилни за България, те ще гласуват „за“. В новия парламент ще продължат да гонят до дупка корупцията на по-предишното управление. Ще подкрепят вдигането на минималната работна заплата, на пенсиите, както и повишаването на прага на ДДС за малките фирми.

По повод думите на Бойко Борисов: „Всички сме правили грешки, но в нашата религия има и прошка“, Петков коментира, че от ПП са склонни да гледат напред, но не и да се хващат на „театрални престъпления“.

Кирил Петков посочи и няколко грешки на сегашното служебно правителство. Първата им голяма грешка била, че обвинили неговия кабинет в прекъсването на преговорите с „Газпром“. След това бившият премиер добави, че в крайна сметка от кабинета на Гълъб Донев се убедили, че когато едната страна не иска да ти продава газ, каквото и да правиш, не можеш да я привлечеш.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст