ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ясно е кой отива на срещата на Групата на Световната банка в САЩ

Световната банка

Правителството определи състава на делегацията, с която Република България ще участва в редовните годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на Международния валутен фонд (МВФ), които ще се проведат в периода 14-16 октомври 2022 година във Вашингтон, САЩ.

Българската делегация ще се води от министъра на финансите Росица Велкова-Желева в качеството й на управител за Република България в организациите от Групата на Световната банка.

В срещите ще участват и заместник министър-председателят по управление на средствата от Европейския съюз Атанас Пеканов, управителят на Българската народна банка (БНБ) и управител за България в МВФ Димитър Радев, подуправителят на БНБ и заместник-управител за страната в Световната банка Радослав Миленков и заместник-министърът на финансите и заместник-управител за България в МВФ Даниела Добрева.

По време на дискусиите ще бъдат обсъдени развитието и предизвикателствата пред световната икономика и финансовите пазари в контекста на глобалните кризи, както и инициативи в рамките на двете международни финансови институции.

В рамките на форума българските делегати ще се срещнат с висши ръководни екипи на МВФ и Световната банка, представители на международни финансови институции, на инвестиционни и централни банки.

Борислава Кирилова

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст