ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пет оферти за зимно поддържане на пътищата в Северен централен район

зима път АПИ

Отворени са офертите в обществената поръчка за избор на изпълнители за зимно поддържане и възстановителни работи при аварийни ситуации по републиканските пътища в Северен централен район за зима 2022/2023.

Припомняме, че на 2 септември бяха отворени офертите за зимното почистване на автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Струма“ и „Марица“, както и на републиканската пътна мрежа в районите за планиране – Северозападен, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен район.

Обявените поръчки бяха по ускорена процедура, за да се подсигури предстоящия зимен сезон, уточниха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Това се предприема, за да се минимизират рисковете републиканските пътища да останат без поддържане през зимните месеци, тъй като срокът за провеждането и завършването на откритата обществена поръчка с подписването на договор отнема минимум 6 месеца.

В обществената поръчка за Северен централен район са 5 областни пътни управления (ОПУ).

За ОПУ Велико Търново е отворена офертата на „ПЪТНИ СТРОЕЖИ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО“ АД. Прогнозната стойност на поръчката е 11 994 387 лв. без ДДС. Дължината на пътната мрежа в областта е 937 километра.

За зимно почистване в ОПУ Габрово кандидатства само „ПЪТНИ СТРОЕЖИ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО“ АД. Индикативната стойност е 7 586 773 лв. без ДДС за поддържането на 519 км пътища.

За ОПУ Разград офертата е на КОНСОРЦИУМ „ТРП ЛУДОГОРИЕ 2019“, в който са: „ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ-Т“ ЕАД, „БИТУМИНА ГмбХ – БЪЛГАРИЯ“ ЕООД и „СТРОЙМОНТАЖ“ ЕАД. Прогнозната стойност е 6 443 341 лв. без ДДС за поддържането на 505 километра.

Една оферта има за зимно поддържане в ОПУ Русе. Тя е на „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ“ АД. Прогнозната стойност е 5 877 710 лв. без ДДС при дължина на пътната мрежа в областта от 497 километра.

За ОПУ Силистра отворената оферта е на „ПЪТПЕРФЕКТ-Т“ ЕАД Индикативната стойност е 6 234 500 лв. без ДДС за поддържането на 506 км пътна мрежа.

Срокът за изпълнение на договорите по обявените ускорени процедури ще бъде не повече от 7 месеца. Индикативната стойност на обществените поръчки е определена съобразно бюджета на АПИ за поддържане на 20 000 км републиканска пътна мрежа.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст