ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Елизабет Втора има проблем със здравето, семейството се събира

елизабет втора

Британската кралица Елизабет Втора е поставена под лекарско наблюдение, съобщи Бъкингамският дворец. Лекарите на 96-годишната кралица са притеснени за здравословното й състояние и препоръчаха тя да остане под медицинско наблюдение в лятната й резиденция, се казва в изявлението.

Синът й принц Чарлз, който е наследник на британската корона, и неговият син принц Уилям, който е втори по линия на наследяването, отидоха днес в замъка Балморал, който е лятната резиденция на британските монарси в Шотландия. В Балморал е пристигнал и принц Андрю, вторият син на кралицата. След него там са дошли и другите две деца на кралицата – принцеса Анна и принц Едуард.

"Цялата страна е притеснена" от новините за здравето на кралицата, заяви новата британска премиерка Лиз Тръс. "Мислите ми – и тези на всички жители на Великобритания – са с Нейно величество кралицата и  семейството ѝ".

Тръс бе назначена за премиер от кралицата във вторник, но  Елизабет Втора реши да остане в Балморал, вместо да се връща в Лондон, където обикновено се извършва прехвърлянето на властта. На публикуваните снимки от церемонията по назначаването на Тръс се виждаше как усмихнатата кралица се опира на бастун и се ръкува с новата премиерка.

След като преди година прекара една нощ в болницата за неуточнени изследвания, кралицата се появява все по-рядко на обществени места. От месеци насам тя прехвърля все по-голяма част от функциите си на сина си Чарлз.

В началото на юни британците отбелязаха с четиридневни празненства 70-ата годишнина от управлението на Елизабет Втора, която е и най-възрастният действащ монарх в света.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст