ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Sony Music Group излиза от руския пазар

Sony Music

Американската звукозаписна компания Sony Music Group обяви, че напълно напуска Русия. За това съобщи списание Billboard.

Както става известно, на фона на продължаващите военни действия в Украйна и наложените санкции от САЩ и страните от ЕС, Sony Music Group "повече не може да продължава своето присъствие в Русия". Компанията "е взела решение напълно да напусне руския пазар и да прехвърли своето руско дружество и служители под местно управление", отбелязват от компанията.

Контролът върху активите в Русия ще бъдат предадени на независима компания, която ще бъде ръководена от бившия директор на местната фирма на Sony Music Group Арина Дмитриева. Според източници на Billboard, новата компания ще представлява изключително местни артисти.

От Billboard подчертават, че Sony Music Group е първата голяма звукозаписна компания, която напълно напуска руския пазар. В началото на март от Sony Music Group обявиха, че се подготвят за преустановяване на дейността в Русия.

Sony Music Entertainment (или просто Sony Music; SME) е втораята по големина звукозаписна компания в "Голямата тройка" след Universal Music Group и Warner Music Group . Нейното музикално издателско подразделение Sony Music Publishing  е най-голямото в света. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст