ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До три седмици инфраструктурата в Карловско ще е възстановена напълно

Министерски съвет Гълъб Донев

До три седмици инфраструктурата – улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат почистени и възстановени напълно.

Това обеща служебният премиер Гълъб Донев в началото на редовното заседание на Министерския съвет, а днес правителството ще отпусне 200 000  литра вода от Държавния резерв за пострадалите села в Карловско.

Премиерът поясни, че тази сутрин, на 14-и септември, е разговарял за пореден път с областния управител на Пловдив – Ангел Стоев – от когото е получил информация, че електрозахранването в домовете на хората е възстановено и вече се работи това да стане и с уличното осветление в пострадалите села.

Гълъб Донев добави, че миналата седмица в рамките на заседанието на Министерския съвет кабинетът изслушал Ангел Стоев, както и кметовете на община Марица – Димитър Иванов и на Карлово – Емил Кабаиванов.

„Общото ни становище е, че пострадалите села имат нужда от хора, които да им помогнат, за да продължат живота си начисто и да не газят в кал, когато влизат в домовете си“, поясни премиерът.

По думите му, за да ускорят възстановяването след потопа, правителството заедно с пловдивския областен управител, с кметовете на общините и с кметовете на населените места ще продължат с повече хора и техника дейностите по разчистването. По-специално Гълъб Донев изброи наводнените места – Каравелово, Богдан и Слатина.

Утре, 15-и септември, в почистването на домовете и дворовете ще се включат 400 военнослужещи със специална техника. В петък, 16 септември, служители на пловдивската областна и общинска администрация, както и на съседните области, ще са в наводнените села, за да продължат разчистването.

„Както обикновено – в почивните дни ще се присъединят и много доброволци от цялата страна“ – изрази увереност Гълъб Донев и благодари на всички граждани, които от 2-ри септември живеят с мъката на хората от Карловско, не само на думи, но и с действията си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст