ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Президентът Радев и съпругата му се поклониха пред Елизабет II

Румен Радев

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева преклониха глава пред тленните останки и делото на покойната кралица Елизабет Втора.

Пред българските медии в Лондон държавният ни глава заяви, че личностите като кралицата, оставили толкова дълбока и ярка следа в световната история, са малко.

"С далновидността си, със силния си държавнически усет и отдаденост на мисията си в служба на своята държава и народ. Срещите с нея оставят незабравим спомен за мъдрост, за доброжелателност, за удивителния начин, по който тя пренасяше уроците от миналото към предизвикателствата на нашето съвремие. Неслучайно дори и в смъртта си кралица Елизабет продължава да обединява, не само своите сънародници, които чакат с дни, за да се поклонят пред нейната памет, но и целия свят…", каза Радев.

"Тук сме, за да изразим от името на българския народ нашите искрени съболезнования към кралското семейство и към народа на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия. Тук сме и за да поздравим негово величество Чарлз III с прокламирането му за крал и аз вярвам, че той ще продължи достойното дело на кралица Елизабет, и не само. Вярвам и че водени от общи ценности и интерес, нашите две страни ще задълбочават и обогатяват своето сътрудничество в името на мира и благоденствието в Европа", заключи президентът Румен Радев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст