ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Весела Лечева присъства на откриването на новата учебна година във ВТУ 

Весела Лечева

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше официален гост на откриването на новата академична учебна година във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.

“С обучението и научно-изследователската си дейност Великотърновският университет е сред най-авторитетните образователни и научни институции в България. Десетилетия наред Вие доказвате високото качество на Вашето образование, съхранявате и развивате дълбоките просветни и културни традиции, наследени от Търновската книжовна школа, които се предават от поколение на поколение и днес имат своите  измерения в бъдещето. Стандартите, които Вашият университет налага, го утвърждават като фактор в създаването и развитието на интелектуалния потенциал в България,” каза в словото си пред паметника на светите братя Кирил и Методий министър Лечева.

Тя пожела на преподавателите да бъдат здрави, удовлетворени от постигането на своите цели и горди от професионалната реализация на техните студенти.

“Скъпи студенти, бъдете здрави и успешни, мечтайте, спортувайте и постигайте своите цели днес в студентската аудитория, утре – в професията и в живота!,” с тези думи министър Лечева се обърна към студентите във Великотърновския университет.

Заедно с ректора на университета проф. Христо Бонджолов и първокурсничка Весела Лечева удари камбаната за успешна академична година.

По-рано днес служебният министър-председател Гълъб Донев откри учебната година в Университета за национално и световно стопанство. Той призова студентите да се стремят да бъдат лидери и ги увери, че така могат да заемат лидерски места в политическия, държавния и бизнес елит на страната.

"Не се подвеждайте по остарелия модел на отношения, според който лидерът се разпорежда. Да си начело има смисъл, когато е в името на обща цел", заяви Гълъб Донев, който е 10-ият български премиер, възпитаник на университета.

Ректорът проф. Димитър Димитров отбеляза, че още 6-ма от министрите в служебния кабинет са завършили УНСС.

Донев отказа да отговаря на актуални въпроси.

Служебният премиер получи подарък от ректора проф. Димитър Димитров – книга в чест на 100-годишнината от университета, както и статуетка на първия ректор на учебното заведение – проф. Стефан Бобчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст