ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Производителят електромобили „Син Карс“ разработва и L CITY куриер

Росен Даскалов

Продължава усилена работа за усъвършенстване на работните процеси в завода на производителя на спортни състезателни автомобили и електромобили „Син Карс Индъстри“ АД в Русе. Целта е да бъде достигната максимална ефективност и бързина. За следващата година е заявена поръчка за над 400 броя L CITY само за холандския пазар. Това разкриха на специално събитие по случай откриването на новата производствена линия в R&D-центъра на фирмата в крайдунавския град, като бяха обявени и дългосрочните плановете за развитие на производството, както в България, така и в Румъния.

Утвърдените методи на производство в R&D-центъра в Русе ще бъдат приложени и в новия завод в град Гюргево, Румъния. Теренът, който е избран съвместно с община Гюргево, е разположен на границата между България и Румъния – на пътната артерия, свързваща Европа и Азия.
Паралелно с усъвършенстване на процесите, започва и разработването на следващите модели, като първият ще е L CITY куриер (до 3.5 тона), следван от закрит и открит пътнически модел.
За да бъде запълнена предлаганата гама с най-малките лекотоварни автомобили (до 2000 кг общо тегло), е договорено ползването на съществуваща платформа с електрическо задвижване, разработена от наложен европейски автомобилен производител. По този начин ще бъде спестен много времеви и финансов ресурс за развойна дейност. Върху готовата платформа ще бъдат вградени вече създадените от „Син Карс“ системи, купе и компоненти, спазвайки заложената посока на развитие и решения за мобилността в градската среда. Това ще позволи да бъде увеличен многократно капацитетът на производството, като към 2030 г. целта е да се доставят 100 автомобила на производствена смяна – или около 100 000 броя автомобила на годишна база. При изпълнение на поставените цели приходът ще надхвърли 5 млрд. евро на година.

Създател и мажоритарен собственик на "Син Карс Индъстри" е инж. Росен Даскалов, който е и бивш автомобилен състезател, с 30-годишен опит в автомобилния спорт и индустрия. Визията за развитието на иновативното производство на електромобили е продуктите да са основно насочени за европейския пазар, за да се отговори на бързо разрастващите се нужди от този сектор. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст