ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Караджов обвини регионалния министър в некомпетентност

Гроздан Караджов

"Да се прилага търпимостта като "юридическа форма" за решаване на проблема с язовирите е измислица на Шишков. Това е безумно и некомпетентно. След обследване на всички язовири у нас, 400 са определени в аварийно състояние – тоест могат да прелеят." Това коментира пред NOVA NEWS Гроздан Караджов, бивш регионален министър и кандидат-депутат от "Има такъв народ". Вчера служебният регионален министър Иван Шишков и служебният министър на икономиката Никола Стоянов проведоха съвместна пресконференция. На нея бе съобщено, че са открити нарушения по ремонтната дейност на язовири и са образувани няколко досъдебни производства.

Караджов обвини Шишков в опит за намеса в предизборната кампания. "Има закон за водите, той ясно определя как се действа и какво е авария при язовирните стени. При бедствие има специален член, а той не го е чел. Министерският съвет гласува 500 млн. лева за тези ремонти. Аз нямам общо с компанията, която ги ремонтира, само назначих експерти, които да проверят състоянието на язовирите", обясни той. 

Според него новата политическа вълна се е оказала измама. "Хора без опит и биография се опитаха да направят неща на границата на безумието и доведоха страната на ръба на катастрофа", заяви той. И допълни, че ИТН ще разговаря с всички парламентарно представени партии, освен с ГЕРБ и ДПС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст