ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Телелинк БСГ“ разпредели дивидент от по 0.81 лв. за полугодието

пазари

Общото събрание на технологичната компания „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД гласува да се разпредели шестмесечен дивидент за тази година. Тя ще плати на притежателите на нейни акции общо 10.12 млн. лева, което прави по 0.81 лева на една акция.

Изплащането на дивидента започва не по-късно от 60 дни от решението на общото събрание. Сумите могат да се получават чрез "Централен депозитар" АД и "УниКредит Булбанк" АД. Правото да получат дивидент имат инвеститорите, които са вписани в централния регистър на ценни книжа като такива, към 5 октомври.

Припомняме, че през миналата година компанията разпредели по 0.82 лева от печалбата за първата половина на 2021-а. За месеците между юли и декември обаче акционерите не получиха дивидент.

Сега парите за шестмесечния дивидент ще се съберат от печалбата от миналата година – 2 429 535 лева, а останалите 7 695 465 млн. лв. ще са от положителния финансов резултат от първата половина на 2022-ра.

Акционерите са приели изготвения финансов отчет за първото полугодие и доклада на мениджърите към него. Според него размерът на нетната печалба за периода е 12.89 млн. лева при 12.97 млн. лева година по-рано. Този резултат се получава на фона на годишен спад на нетните приходи от продажби и на разходите.

Общото събрание е удължило с една година мандата на досегашните членове на надзорния съвет на „Телелинк БСГ“ – Ханс ван Хувелинген – независим член, Иво Евгениев Евгениев и Борис Немсич.

Досегашният размер на възнаграждението на членовете на надзорния съвет се запазва на 30 хил. лева бруто на година.

Гласувана е и схема за възнаграждение на членовете на управителния съвет на компанията през тази година в акции при определени условия – продължителност на заетостта и критерии за представянето им съгласно целевите резултати на групата. При изпълнението им мениджърите могат да си разпределят до 25 хил. акции или 0.20% от капитала на „Телелинк БСГ“. Решението за това се взема от надзорния съвет. 

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“  и контролираните от него фирми се занимават с предлагане на решения за телеком оператори, корпоративни мрежи, хибридни облачни решения, програмни услуги, модерно работно място и информационна сигурност.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст