ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков и Василев поканиха Борисов на предизборен дебат

Кирил Петков

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев официално поканиха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборен дебат.

От централата на ПП изпратиха на редакционните пощи на медиите имейл с официалното писмо, адресирано до централата на ГЕРБ и лидера на тази партия. Ето какво гласи текстът: 

"ДО: Бойко Борисов, председател на ГЕРБ

Господин Борисов,

На 2-ри октомври страната ни ще направи исторически избор – да се върне назад към провалената политика на прехода или да изгради променена България. Всички социологически проучвания показват, че или „Продължаваме промяната“, или ГЕРБ ще има най-големи шансове да сформира правителство. Всеки български гражданин заслужава да знае какво ще получи от кабинет с мандата на всяка от двете партии. Хората заслужават да чуят това директно от лидерите на двете формации, които могат да очертаят пътя на следващото управление на България.

Затова Ви каним на публичен дебат на неутрална локация, най-късно в четвъртък вечерта – между Вас, заедно с още един Ваш представител, и нас двамата. Нека поговорим как ще помогнем на хората да преминат по-леко през зимния сезон, как ще стимулираме икономическия растеж, така че България да не бъде най-бедната страна в ЕС, как може в страната ни да има добри болници и училища, как ще продължим да увеличаваме доходите на работещите и пенсионерите и как ще подкрепим младите семейства и децата. Тези въпроси са важни за всички български граждани, а ние сме задължени да дадем отговорите.

Нашият народ не може да бъде лъган повече, затова лидерите, които носят отговорност, трябва да бъдат част от този дебат. Ако Вие откажете участие, г-н Борисов, лидерски дебат няма да има, защото е ясно, че именно Вие определяте политиката на ГЕРБ и в този смисъл Вие носите отговорност, независимо дали ще бъдете отново министър-председател или не.

Призоваваме Ви да не Ви е страх, г-н Борисов!

Очакваме отговора Ви възможно най-скоро, за да направим необходимата организация."

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на поканата на съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев да участва в предизборен дебат с пост "във Фейсбук.

"Господа Петков и Василев,

как си представяте да дебатирам с Вас, които поръчахте и организирахте незаконния ми арест?! Потвърден като незаконен на две съдебни инстанции", написа Борисов.

"Бих дебатирал с всеки гражданин, спазващ законите и Конституцията на страната. Нито Вие г-н Петков, нито Вие г-н Василев, отговаряте на този профил", допълва председателят на ГЕРБ.

"Пожелавам Ви още идеи за черна кампания, с която заливате обществото! Така може би няма да се класирате и втори. Живеем в демократична държава, в която нас, гражданите, не ни е страх!", с тези думи завърши поста си Бойко Борисов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст