ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Предстои основен ремонт на прехода „Шипка“ и на част от пътя Велико Търново-Габрово

каска строеж проект ремонт

Областно пътно управление – Габрово обяви обществена поръчка за  изработване на технически проекти за основен ремонт на над 87 км републикански пътища в областта. Сред тях са проходът „Шипка“ и първокласния път I-5 Дебелец – Дряново. Прогнозната стойност на поръчката е 1 745 880 лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 31 октомври.

Обществената поръчка е в пет обособени позиции. Първата е за проектиране на ремонта на близо 11 км от път I-5 Велико Търново – Габрово в участъка Дебелец – Дряново /от км 115+300 до км 126+270/. С ремонта на участъка ще се подобри връзката между областите Велико Търново и Габрово. Прогнозната стойност е  219 400 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението ще се извърши в три междинни етапа.

Втората позиция е за изработване на технически проект за основен ремонт на 14.8 км от път I-5 Габрово – Казанлък през прохода „Шипка“ /от км 155+195 до км 170+000/. С обновяването на трасето ще се повиши комфортът на пътуващите между Северна и Южна България по направлението Русе – Свиленград. Индикативната стойност на поръчката е 296 100 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни, разделен в три междинни етапа.

Другите обособени позиции са за пътища от третокласната пътна мрежа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение.

Целта на тези обществени поръчки е да се осигури проектна готовност за цялостна рехабилитация на пътните участъци и реконструкция на пътното платно. Предвидени са локални ремонти, подмяна на асфалтова настилка, подобряване на отводняването на пътното платно чрез възстановяване на банкетите, канавките и водостоците.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст