ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борислав Сарафов беше официално номиниран за втори мандат

Отворени врати на Националната следствена служба НСЛС Борислав Сарафов директор

Директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов беше официално номиниран за втори мандат.

Според приетите от Прокурорската колегия правила, предложението беше огласено в началото на редовното ѝ заседание. Сарафов, който е и заместник главен прокурор по разследването, е номиниран от Обвинител номер едно Иван Гешев и още трима членове на Прокурорската колегия.  Кандидатурата му беше мотивирана от Йордан Стоев.

"Длъжността директор на Национална следствена служба предполага избор на магистрат с безспорни професионални и нравствени качества. Отчитайки значителния напредък в развитието на Национална следствена служба в последните пет години считаме, че Борислав Сарафов е реализирал един изключително успешен мандат като директор на Национална следствена служба. С поведението си той показва решителност и отстоява принципно позициите си", посочи той.

Кандидатури могат да се издигат до следващата сряда, а изборът е насрочен за 9 ноември.

В началото на седмицата служебният правосъден министър Крум Зарков призова редовите следователи да кажат кой искат да ги ръководи през следващите 5 години.

Крум Зарков, който също има право да номинира, се ангажира – при излъчена от тях кандидатура, да я внесе в Прокурорската колегия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст