ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цифровото бъдеще на агробизнеса чертаят в Пловдив

дигитализация на агробизнеса

Какво е цифровото бъдеще на агробизнеса? Каква е ролята на новите технологии в селското стопанство? Как изкуственият интелект ще заработи в полза на интелигентното земеделие? Не, не очаквайте, че отговорът ще изскочи като чудно красива палма насред бедуинска пустиня.

Тези въпроси ще бъдат обсъдени в Пловдив, в утрешния ден, 29-и септември, от 9.00 часа, в хотел Double Tree by Hilton. Това ще стане по време на конференцията за интелигентно земеделие – "Digital4Agro 2022". Събитието ще бъде открито от министъра на земеделието – Явор Гечев, под егидата на чието министерство се провежда конференцията. Гечев е един от водещите лектори. На откриването ще присъства и министърът на иновациите и растежа – Александър Пулев. Своите виждания по поставените въпроси ще предложат деканът на Факултета по агрономство от Пловдивския университет – доц. Атанас Севов, директорът на магистърската програма "Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса" от Стопанския факултет на Софийския университет – проф. Теодора Георгиева, представители на бизнеса – в лицето на Светлана Боянова, създател на Цифровия иновационен хъб за земеделие.

В рамките на форума ще бъдат представени приложенията на Земеделие 4.0 в практиката. Ще бъдат разгледани теми като прецизното дигитално напояване и цифровите системи за мониторинг на площта. Ще бъдат коментирани възможностите на Фонда за рисков капитал, които той предлага на иновативните компании в сектора на земеделието.

Организатори на конференцията са Internet Media Group и European Digital Experts Association.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст