ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фондът на фондовете и Виенският икономически форум ще си сътрудничат

бизнес

Фондът на фондовете и Виенският икономически форум (VEF) поставиха началото на партньорство между двете институции, което да прерасне в платформа за обмяна на идеи и опит на регионално ниво. Чрез подписването на споразумение за разбирателство, VEF разширява богатата си мрежа от контакти със структурно важна национална институция, предоставяща финансиране за развитие. От своя страна, Фондът на фондовете ще има възможност за колаборация с водеща платформа за стратегическо икономическо сътрудничество в региона на Югоизточна Европа.

Ключов ефект от споразумението е целенасочено изграждане на регионална екосистема от заинтересовани лица в сферата на финансирането за развитие. Чрез диалога и синхронизирането на усилията на ключови играчи не само ще се повиши ефектът от техните интервенции, но и ще бъде направена още една стъпка в процеса на икономическа и социална интеграция в региона.

Основните направления на сътрудничество са:

– взаимна подкрепа по инициативи, провеждани от страните за обогатяване на партньорските им мрежи, спектър от дейности и целева аудитория.

– организиране на събития, както в активната роля на съорганизатор, така и чрез осигуряване на лектори и участници с водещ експертен опит.

– обмен на икономическа и бизнес информация от взаимен интерес.

По повод подписването на Меморандума, заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов отбеляза, че сътрудничеството между двете организации ще бъде свързано с взаимна подкрепа по инициативи, провеждани от тях. Той изтъкна, че двете страни ще обменят икономическа и бизнес информация от взаимен интерес.

Изключително щастливи сме, че Фондът на фондовете ще си партнира с престижния Виенски икономически форум.  Силно вярвам, че с изпълнението на общите ни цели, ще успеем не само да обогатим възможностите за прилагане на финансови инструменти в България, но и заедно ще надградим перспективите за икономически растеж в нашия регион“, коментира изпълнителният директор и председател на съвета на директорите Мартин Гиков.

Посланик Елена Кирчева, генерален секретар на VEF, отбелязва, че Виенският икономически форум, учреден през 2004 г. съгласно австрийското законодателство, е българска инициатива! „Затова всяка възможност да работим за подпомагане на икономическото развитие на и между 13-те държави-членки и икономическото консолидиране на региона ни, дефиниран „От Адриатическо до Черно море“, чрез по-голямо, по-активно и по-иновативно българско участие, ме изпълва с радост и гордост.“    

Фондът на фондовете управлява публичен ресурс в размер над 660 млн. евро и предлага на пазара широк кръг от продукти за финансовия сектор, включително гаранции, кредит, фондове за дялово инвестиране и редица други.

Виенският икономически форум е учреден да насърчава регионалното икономическо сътрудничество между държавите-членки на форума в региона от Адриатическо до Черно море. Дейността му насочена към подпомагане и популяризиране на възможностите за инвестиции в Югоизточна Европа, като съдейства за подобряване на инвестиционния климат в региона. Сред участниците в ежегодните му срещи са крупни представители на бизнеса, дипломати от Югоизточна Европа и финансови специалисти на регионално и международно ниво.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст