ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Важна е неизбежността на глобите, не толкова размерът им

Крум Зарков

Служебният правосъден министър Крум Зарков посочи какво, според него, би спряло дрогираните и пияни шофьори на пътя в интервю за БНТ.

По думите му, този проблем е дълбок и комплексен, като минава през отношението към правилата по принцип, качеството на пътните настилки и ширещата се употреба на алкохол и дрога.

„МВР в последните седмици предприе много сериозни акции и действия по въпроса, но МВР само по себе си не е достатъчно. Просто да кажем, че ще завишим наказанията, не е достатъчно. Правителството предприе действия. На Съвет по сигурността днес се обсъждаше и този въпрос. Създаде се и междуведомствена работна група, която да предложи законодателни промени там, където са необходими. Относно санкциите и глобите – важна е тяхната неизбежност, не толкова размерът им, въпреки че и той има своя ефект”, обясни министърът.

Опасен мит е да се мисли, че държавата може да бъде заменена от Прокуратурата, смята още Зарков.

„Ако има органи, които не функционират, има политическа власт. Прокуратурата в собствените си доклади пише, че когато внесе обвинителен акт в съда, в повече от 90 или 95% постига успех. В същото време виждаме и усещаме дефицит на справедливост”, посочи още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст