ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП внесе законопроект за промени в Изборния кодекс

Явор Божанков

От БСП са на мнение, че хората трябва сами да избират как да гласуват – дали с машина или с хартиена бюлетина, заяви в интервю за "Нова нюз" Явор Божанков. Точно поради тази причина, депутатите на "столетницата" са внесли в парламента законопроект за изменения на Изборния кодекс, с който реанимират "хартията" в пълния й блясък – бюлетини, протоколи, чували, среднощни опашки…

Другите законопроекти, внесени от левицата са за увеличение на минималната работна заплата – на 850 лв., и въвеждане на нови данъчни облекчения за работещи семейства.

Относно избора на парламентарния председател, Явор Божанков изрази учудване, че "Продължаваме промяната‘‘ били изненадани от това кой е издигнал кандидатурата на Вежди Рашидов. "Двама души от тяхната партия са били на Председателския съвет преди това и би трябвало да са информирали колегите си за общото решение", отбеляза депутатът от БСП.

Явор Божанков добави, че в момента най-малко трябва да има враждуващи партии, които доскоро са се подкрепяли. "В тази ситуация последното нещо, което ни трябва, е атаки между политически партии, и то – доскорошни партньори. Нямам съмнение, че колегите не го правят нарочно, но това налива гориво в идеята за разграждане на парламентарния модел. Има кръгове в България и план, който върви в посока еднолична власт и президентска република, което смятам, че е най-лошият сценарий за страната ни“, обобщи той и уточни: "От "Продължаваме промяната" също сигнализират за опасна вълна от популизъм, която идва от партии като “Възраждане“…"

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст