ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите ще гласуват Правилника си за работа

Народно събрание

Проектопрограмата за работа на Народното събрание предвижда депутатите да обсъдят и да гласуват Правилника за организацията и дейността си.

Също така предстои изслушване на служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев във връзка с обявеното увеличение на трудовите възнаграждения в системата на здравеопазването от предходното правителство, като вносител на предложението е Костадин Костадинов от "Възраждане".

До края на деня предстои да се вземат решения по още няколко въпроса: за укрепване на отбранителните способности на България и оказване на военна помощ за Украйна, проект на решение за възлагане на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия.

Също така предстои и изслушване на служебния министър на енергетиката Росен Христов относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега, както и за цени, контрагенти и тръжни процедури.

Временната комисия вчера отхвърли предложението на "БСП за България" да отпадне част от разпоредбата, която регламентира, че депутатите трябва да получават възнаграждението си само по банков път.

Всеки законопроект ще преминава през оценка за въздействието и върху българите, и българските граждани, живеещи извън Република България, предвижда друга промяна. Комисията по конституционни въпроси ще извършва наблюдение и анализ на законодателството за съответствие с принципите и нормите на Европейския съюз и международните норми за защита на правата на човека и основните свободи. Нейното председателство ще е на паритетен принцип, както е при комисията за контрол над спецслужбите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст