ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Факултета” пак блокира София

протест

Жители на квартал "Факултета" продължиха с тормоза над столичани, блокирайки отново две ключови столични кръстовища през изминалата нощ. Както те вече заявиха, демонстрациите са израз на солидарност и подкрепа към загиналия таксиметров шофьор. 

Затворени за движение за около два часа бяха кръстовищата на бул. "Константин Величков" с бул "Ал. Стамболийски" и със "Сливница".

Близки, колеги и роднини на починалия 34-годишен таксиметров водач настояват случаят да не бъде потулен, разследването да е прозрачно и виновните за смъртта да бъдат открити. Според тях това е убийство вследствие на побой и информацията по случая в медиите не е достоверна. Тепърва аутопсията ще установи причината за смъртта.

Противоречива е информацията за случилото се във фаталната вечер. Свидетели твърдят, че таксиметровият шофьор Христо Трайков е засякъл автомобила на 23-годишния младеж, след което Трайков е започнал да го бие. В боя се е включил и брат му, твърдят свидетелите. А според информация от МВР 23-годишният младеж е постъпил в ареста с хематоми по лицето и с видими белези от нанесен побой. 

Полицейското присъствие беше засилено през цялата нощ. От таксиметровия бранш настояват за законови промени, свързани с безопасността на таксиметровите услуги.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст