ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев: Работи се по всички версии по случая с изчезналото дете

Избори 2022 Румен Радев

Работи се по абсолютно всички версии по случая с изчезналия Александър. Това заяви президентът Румен Радев в Перник, където пристигна заради издирването на 12-годишното момче. "Надявам се това мащабно издирване да даде резултат", каза Радев. Детето е с тежка форма на аутизъм и е в неизвестност от петък следобед. Второ денонощие го издирват екипи от полицията, жандармерията, алпинисти и множество доброволци. Аварийната дирекция на Столичната община се включи с термокамери и дрон. "Всеки един живот, особено на дете, е важен. Благодаря на всички хора и хилядите доброволци от Перник, които се включват в това мащабно издирване. Издирването ще продължи, докато резултатът не стане факт", изтъкна държавният глава. 

"Усилията са във всички възможни направления, към момента няма водеща версия, няма нужда от включване на армията. Взети са всички мерки, включително техника, термокамери, дронове, хеликоптер на "Гранична полиция", уточни Радев.

Той съобщи, че е обсъдил със служебния вътрешен министър Иван Демерджиев поставянето на видеонаблюдението в повече населени места, както и да се мисли за устройства за проследяване на деца със специални потребности.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст