ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шефът на BusinessEurope иска повече смелост в отговор на кризата

Фредрик Першон

"Компании от всякакъв размер в цяла Европа се борят за оцеляване в момента. Въпреки че през последните седмици бяха предприети някои важни стъпки, не е сигурно дали предложенията на Европейската комисия от тази седмица могат драстично да намалят сметките за енергия за компаниите."

Това заяви президентът на BusinessEurope Фредрик Першон по повод предстояща среща на лидерите на Европейския съюз в Брюксел. На нея ще бъде обсъден наскоро публикуваният енергиен пакет и евентуални допълнителни мерки за облекчаване на енергийната криза.

Той обърна внимание, че в момента много компании спират производствените си линии. Ето защо той настоява за повече и по-смели действия за справяне с енергийната криза. Той призовава лидерите на Европейския съюз да се споразумеят за временно общоевропейско предложение за отделяне на цените на електроенергията от високите цени на газа.

"За да продължат да работят, предприятията трябва да знаят, че техните сметки за енергия скоро отново ще станат достъпни", обърна внимание Першон.

Президентът на BusinessEurope изрази съжаление, че последният енергиен пакет не включва предложение за отделяне на цените на електроенергията от високите цени на газа и призовава лидерите на Европейския съюз да подкрепят тази мярка. Тъй като все повече предприятия трябва да се справят с драматичната ситуация на енергийния пазар, всички усилия трябва да бъдат насочени към предотвратяване на по-нататъшни производствени загуби и възстановяване на баланса на енергийния пазар. 

Першон допълни, че коригирането на временната кризисна рамка на Европейския съюз, като същевременно се поддържат равни условия на единния пазар, е също толкова важна мярка, колкото и предоставянето на така необходимата помощ на засегнатите предприятия.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст