ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

След смъртта на таксиметровия шофьор Алексиев на среща с бранша

Иван Гешев

След тежкия инцидент от миналата нощ, при който бе убит таксиметров шофьор в София, министърът на транспорта и съобщенията Христо Алексиев обяви, че през близката седмица ще проведе среща с представители на таксиметровия бранш.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени конкретни мерки за подобряване на сигурността и безопасността на таксиметровите водачи, като например въвеждане на система за позициониране, паник бутони, бърза връзка с телефон 112 и други мерки.

В срещата ще вземат участие и представители на ръководството на Министерството на вътрешните работи.

Христо Алексиев подчерта, че категорично осъжда всякакво насилие. По думите му държавата, съвместно с таксиметровия бранш, трябва да начертае мерките, които да гарантират сигурността на всички граждани, така че те да могат спокойно да изпълняват служебните си задължения.

Междувременно главният прокурор Иван Гешев разговаря вечерта с жители на столичния квартал "Факултета", като уточни, че срещата е по покана на ромската общност. Той бе посрещнат с напрежение от ромите, които решиха, че той умишлено ги е събрал, за да не могат те да се присъединят към близките на убития, блокирали кръстовището на столичния булевард "Константин Величков".

Иван Гешев ги успокои, че няма да бъде оправдан никой виновен и че няма да бъде обвинен никой невинен.

"Тук не трябва да бъдат представителите на прокуратурата, а някои политици, които са виновни за бума на престъпността напоследък" – подчерта обвинител номер.

Той увери ромите, че прокуратурата и МВР са си свършили работата по случая, но предстои да се гледа и мярка "задържане под стража" на обвинения по случая.

Припомняме, че МВР обяви, че работи по две версии за смъртта на 34-годишния таксиметров шофьор.

Според близките на водача на таксито той е бил нападнат от няколко човека. Те искат максималната присъда за извършителя и заплашват, че ако излезе, ще му стъжнят живота.

На арестувания мъж, който е познат на полицията, е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. Той е задържан за 72 часа. Конкретната причина за смъртта на таксиметровия водач ще стане ясна след аутопсията, която предстои да бъде направена през следващите дни.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст