ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Можем да се коалираме с всички, които са отговорни

Мустафа Карадайъ

"ДПС увеличава подкрепата си, защото ние работим за нашите избиратели –  за хората, за българските граждани" – с тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира резултатите на Движението от предсрочните парламентарни избори. Според предварителните данни те печелят 14.4% и са трета политическа сила.

Карадайъ поздрави структурите на ДПС по региони, които са демонстрирали, че могат да произведат добър изборен резултат.

След това той отбеляза, че за пореден път българските избиратели не са дали власт само на една партия, така че тя да управлява с пълно мнозинство.

„Българските граждани изпратиха силен сигнал, че политиците в България трябва да преодолеят егото и егоцентризма си, за да има диалог – в името на решаването на проблемите на хората“ – подчерта Карадайъ.

На въпрос с кого от ДПС биха сключили коалиция, лидерът на движението обясни, че разделителните линии или предполагаемите съюзи остават в предизборния период. А от утре – когато вече има избрано редовно Народно събрание, от ДПС са готови да се коалират с всички онези, които са отговорни към решаването на проблемите на хората и преодоляването на кризите в страната.

"С всеки от тях ние можем да говорим за различни формули за съставяне на стабилно мнозинство в Народното събрание и стабилно правителство", категоричен бе Карадайъ.

Той отбеляза, че геополитическите партньори на България са притеснени от политическата ситуация, в която се намира държавата ни.

"За евроатлантическата ни същност – като държава членка на НАТО и ЕС – ние, в тази ситуация трябва да си носим отговорността и да бъдем категорични при съставянето на мнозинство. Ситуацията е сложна и изисква отговорност, а не някакви прищевки и разделителни линии" – поясни Карадайъ.

Той обърна внимание, че в името на сигурността и стабилността на държавата, какъвто е бил и слоганът на движението, е нужен диалог в името на нормалността в политиката. Карадайъ припомни, че още през 2016 г. от ДПС са дали дефиниция за "нормалност" и днес, в това сложно време, тя е аксиома, при която трябва да се каже "не" на разделителните линии, "не" на противопоставянето, "не" на омразата, а диалог и отговорност пред българските граждани и пред държавата. 

Ето защо, независимо дали на ДПС бъде даден мандат или не, от Движението призовават за диалог в името на търсенето на решения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст